Fördelar

Vi erbjuder ett CMS med stora möjligheter.

Kontrollstation

En driftsäker hemsida

Hela poängen med Control Tower CMS är att förenkla för dig som användare! Du kan enkelt administrera och utveckla din hemsida och samtidigt vara garanterad hög driftsäkerhet.

Vad gör Control Tower driftsäkert? Till skillnad från ett CMS med open source (öppen källkod) är Control Tower ett stängt system byggt på open source teknik, med skillnaden att endast behöriga har tillgång till källkoden.
Control Tower ansvarar för och äger alla sina plugins vilket gör hemsidan driftsäker, det finns backups och personal till hands. Systemet möjliggör anpassning och implementering av olika funktioner samt försvar mot attacker, potentiella sårbarheter.


Men det är ju gratis med Wordpress?
Till traditionella plattformar med open source (öppen källkod) som exempelvis WordPress är gratis att använda. Även om det kommer att kräva att du kan programmering om du inte bara vill ta en befintlig mall. Nackdelen med ett system likt Wordpress är att vem som helst har full tillgång till alla filer i systemet. Det äventyrar säkerheten eftersom det bäddar för att illasinnade personer ska kunna utnyttja sårbarheter i systemet eller i nedladdningsbara plugins. Hackare är nämligen benägna att spendera sina resurser på att försöka hacka open source-plattformar som har ett mycket stort antal användare som kan drabbas.

Värt att veta är att i ett open source system finns det ett ett stort antal utvecklare som kommer och går, dessutom har varje nedladdningsbar modul (plugin) sitt egna lag av utvecklare och designers. Ingen har det yttersta ansvaret för driften, det är systemets svaga länk. I värsta fall räcker det att en av dessa hoppar av sitt projekt för att kedjan ska brytas vilket i sin tur kan leda till att din hemsida slutar fungera vid nästkommande uppdatering.
Vem ska du ringa? Inte så driftsäkert med andra ord.