Fördelar

Se flera fördelar och tips nedan.

Kontrollstation

Prestanda

Hatar du också att stå i kö?

Prestanda handlar om hemsidans hastighet. Att vänta 2-4 sekunder låter kanske inte så farligt, men om din besökare hela tiden behöver vänta ett par sekunder på att din hemsida ska laddas in kan det börja kännas lite som att stå i kö. Detta leder till ökad ”bounce rate”, alltså att användare lämnar din hemsida tidigare än om hemsidan snabbt levererat informationen.

Det är få CMS som kan konkurrera med Control Towers prestanda. Design, programmering och webbhotell går hand i hand. Systemet har inga onödiga rader kod, allt har en symbios mellan sig vilket resulterar i ett mycket lättarbetat och sammanhängande verktyg.

Mycket sker bakom kulisserna

Det är så mycket som sker i bakgrunden i Control Tower som driver hemsidan och som du eller besökaren på din hemsida inte behöver tänka på. För att nämna ett exempel så händer detta när du laddar upp en bild:

  1. Bild från mobilkameror roteras rätt automatisk (kan vara tagna från fel riktning/"orientation").
  2. Bilden kopieras till ca 5 olika pixelstorlekar för att passa de olika enheterna (mobiler, läsplattor och datorskärmar).
  3. Bilden optimeras för webben (färg- och kvalitetsjusteringar).
  4. Bildens metadata tas bort (det kan vara koordinater och författare).
  5. Bilden sparas i bildformatet WebP*.
  6. Till sist så läses rätt bild ut till den enhet användaren surfar in från.

*Vad är WebP? Det är ett modernt bildformat med överlägsen komprimering på både "lossless" och "lossy" för bilder på webben. Alla moderna webbläsare stödjer WebP som redan räknas som en webbstandard men tyvärr något som många andra system förbiser.